Hetvägg på klassiskt vis

Du behöver 12 st semmelbullar medelstora 300 g mandelmassa 25 g smör 1 dl vispgrädde 3 st äggulor 3 msk strösocker 1 st citron finrivet...

Tillagningstid: 30 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 12 st semmelbullar medelstora
  • 300 g mandelmassa
  • 25 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 1 st citron finrivet skal av
  • 3 msk suckat (syltat citrusskal)
  • mjölk varm, till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Skär ett litet lock av semlorna och gröp ur inkråmet med en gaffel. Smula ner inkråmet i en bunke.

2
Riv mandelmassan grovt och smält smöret. Blanda ner i bunken med inkråmet tillsammans med vispgrädde (ovispad), äggulor, socker och finrivet citronskal. Rör ihop till en ganska tjock massa och fyll de urgröpta bullarna med den.

3
Strö suckat över fyllningen och sätt tillbaka locket. Värm bullarna i 150 grader i mitten av ugnen i 10–15 minuter. Servera i djupa tallrikar med varm mjölk.


Kommentar:
Tid: Receptet tar 15 minuter om man utgår från färdiga semmelbullar + 15 min till i ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top