Hillevis finska nougat

Du behöver 70 g mandelspån 300 g ljus choklad 1.25 dl vispgrädde 25 g kokosfett Gör så här 1 Klä in en liten form, cirka...


60 portioner

Du behöver

  • 70 g mandelspån
  • 300 g ljus choklad
  • 1.25 dl vispgrädde
  • 25 g kokosfett

Gör så här

1
Klä in en liten form, cirka 20 x 20 cm, som har raka kanter, med bakplåtspapper.

2
Rosta spånen till ljusbrun färg i varm torr stekpanna, det är lättast att ta halva mängden i taget. Låt svalna. Hacka chokladen med vass kniv. Koka upp grädden i kastrull på platta.

3

4
Ta från värmen, rör i chokladen tills den smält. Skiva kokosfettet tunt och låt det smälta under omrörning i den varma chokladen. Blanda om ordentligt.

5
Varva smält choklad och mandelspån i formen. Ställ den sedan svalt så att chokladen stelnar. Skär i rutor, 1 1/2 x 3 cm, med vass kniv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top