Hokus pokus-sallad med morötter och selleri

Du behöver 4 st morötter 5 st blomkålsbuketter (ca 250 g) 3 st selleristjälkar 2 dl crème fraîche flingsalt peppar Gör så här 1 Skala...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st morötter
  • 5 st blomkålsbuketter (ca 250 g)
  • 3 st selleristjälkar
  • 2 dl crème fraîche
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

1
Skala och skiva morötterna och koka dem i lättsaltat vatten. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg i med morötterna efter 5 minuter. Skiva sellerin och lägg i den sist. Koka tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande har kvar tuggmotstånd.

2
Häll grönsakerna i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Låt rinna av.

3
Krydda creme fraichen med salt och peppar och blanda med grönsakerna.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Ulla Wellenius i Skellefteå. Salladen serveras kall till kött eller fisk eller på smörgås. Den klarar sig upp till en vecka i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top