Honungsglaserade revbensspjäll med ingefära

Du behöver 2 st revbensspjäll 100 g smält smör 0.5 dl kinesisk soja 3 msk honung (ej flytande) 1 tsk malen ingefära 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 120 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st revbensspjäll
  • 100 g smält smör
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 3 msk honung (ej flytande)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rejält med nymalen

Gör så här

1
Spola av spjällen i kallt vatten, lägg dem i en rymlig kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka under lock i cirka 1 timme. Ta upp och låt svalna. Detta kan göras dagen innan.

2
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, soja, honung, ingefära, salt och peppar.

3
Lägg spjällen hela i en långpanna och pensla på marinaden. Ställ in i ugnen tills de får fin färg och känns mjuka. Pensla gärna på mer marinad under tiden de är i ugnen. Låt svalna något och skär upp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top