Du behöver
- 4 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/4 dl honung
- 1 tsk bakpulver
- 240 g (4 dl) vetemjöl
- 1/2 dl portvin eller punsch
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Ljumma honungen en aning så att den blir trögflytande innan den vispas ner i äggpöset.
2
3
Blanda bakpulvret i vetemjölet och sikta ner det i smeten. Vänd in mjöl och punsch/portvin i smeten med långa tag med slickepotten tills smeten är väl blandad.
4
5
Klä en liten långpanna, cirka 22 x 22 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den med slickepott. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i knappt 175 grader 45–50 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan svalna lite i formen innan den får kallna helt på galler.
6
7
Före servering kan kakan garneras med honungsglasyr som görs av 2 dl florsocker och 1/2 msk honung som rörs ut med 1/2 msk hett vatten och 1 tsk citronsaft.