Du behöver
- 4 tomater
- en nypa salt
- en nypa socker
- 2 tsk olivolja
- 2 kokta humrar
- 2 dl vitt vin
- 1 dl vispgrädde
- 1 schalottenlök, hackad
- 100 g smör
- 4 kronärtskocksbottnar
- 1 påse småbladssallad
- 1 knippe dill
- 2 msk riven pepparrot
Gör så här
1
Dela tomaterna i kvartar och skär bort kärnhuset. Vänd dem i lite salt och socker och olivolja. Torka tomaterna på en plåt i ugnen
2
1 timme på 90 grader. Dela humrarna och pilla ut köttet. Använd en hummergaffel.
3
Koka vitt vin och grädde med schalottenlöken tills hälften återstår. Mixa i smöret med en stavmixer, smaka av med salt och vitpeppar.
4
Ljumma hummerköttet med tomaterna och kronärtskocksbottnarna i mikron, 1/2 minut på full effekt. Lägg på tallrikar, garnera med salladsblad och dillvippor. Koka upp såsen, rör i pepparrot och ringla över. Servera gärna med lite extra pepparrot.
Recept från Fredrik Eriksson och Petter Danielsson vid Långbro Värdshus