Hummersallad med pepparrotssmörsås

Du behöver 4 tomater en nypa salt en nypa socker 2 tsk olivolja 2 kokta humrar 2 dl vitt vin 1 dl vispgrädde 1 schalottenlök,...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 tomater
  • en nypa salt
  • en nypa socker
  • 2 tsk olivolja
  • 2 kokta humrar
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 100 g smör
  • 4 kronärtskocksbottnar
  • 1 påse småbladssallad
  • 1 knippe dill
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

1
Dela tomaterna i kvartar och skär bort kärnhuset. Vänd dem i lite salt och socker och olivolja. Torka tomaterna på en plåt i ugnen

2
1 timme på 90 grader. Dela humrarna och pilla ut köttet. Använd en hummergaffel.

3
Koka vitt vin och grädde med schalottenlöken tills hälften återstår. Mixa i smöret med en stavmixer, smaka av med salt och vitpeppar.

4
Ljumma hummerköttet med tomaterna och kronärtskocksbottnarna i mikron, 1/2 minut på full effekt. Lägg på tallrikar, garnera med salladsblad och dillvippor. Koka upp såsen, rör i pepparrot och ringla över. Servera gärna med lite extra pepparrot.


Kommentar:
Recept från Fredrik Eriksson och Petter Danielsson vid Långbro Värdshus

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top