Grundrecept på sylt på valfri frukt eller bär

Du behöver 1 kg bär eller frukt 1 kg syltsocker Gör så här 1 Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär eller frukter mixas...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg bär eller frukt
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

1
Skölj och ansa frukt och/eller bär. Stora bär eller frukter mixas eller skärs innan de blandas med syltsockret i en gryta. Koka upp och låt koka i 2–3 minuter beroende på hur fast frukten/bären är.

2
Ta grytan från värmen och skumma väl. Låt stå i 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Häll upp på väl rengjorda burkar och skruva på locket. Förvara i kylskåpet.


Kommentar:
Tips! För lösare och mindre sockrig sylt – ta 2 kilo (4 liter) bär eller frukt och 1 kilo syltsocker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top