Du behöver
- 4 prt basmatiris
- olja till stekning
- 1 msk hela spiskumminfrön
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk curry
- 1 tsk chilipulver
- 1 st lök skalad, hackad
- 2 st vitlök hackade
- 1 msk ingefära riven
- 1 st burk krossade tomater (400 g) + 1/2 burk vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- linser ca 400 g kokta röda
- 100 g färsk spenat
- salt svartpeppar
Gör så här
1
Koka ris enligt förpackningens anvisningar.
2
Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg.
3
Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter linserna och puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov.
4
Vänd i spenaten, smaka av med salt och peppar och servera med basmatiris.