Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Ingefärspäron med flagad mandel
Foto: Patrik Cederman

Ingefärspäron med flagad mandel

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (1)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, det yttersta rivna skalet
  • och saften
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 (anjou)päron
  • 2–3 msk rostad flagad mandel

Gör så här

  • Koka upp en lag av vatten, socker, citronsaft och inge­fära, gärna i hög smal kastrull. Låt den sjuda 5 minuter.
  • Skala under tiden päronen med potatisskalare. Lägg ner i kokande lag och låt frukten sjuda sig knappt mjuk, det tar bara ett par minuter. Känn med sticka.
  • Ta upp färdig frukt med hål­slev och låt lagen stormkoka ihop 5 minuter till. Blanda i citronskal och servera lite lag till varje päron, samt knaprigt lättrostade mandelflagor.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: