Ingefärsfalu med lingonchili

Du behöver 1.5 st röda chilifrukter 2 dl rårörda lingon 350 g falukorv köttrik 8 skiva stekfläsk rimmat 1 st ingefära tumslång bit färsk 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 st röda chilifrukter
  • 2 dl rårörda lingon
  • 350 g falukorv köttrik
  • 8 skiva stekfläsk rimmat
  • 1 st ingefära tumslång bit färsk
  • 1 msk olja neutral
  • 5 dl kalvbuljong (av fond eller tärning)
  • 4 st portionspaket snabbnudlar
  • 150 g sugar snaps

Gör så här

1
Halvera, ta ur och finhacka chilin, rör ner i lingonen och låt dra.

2
(Sned)skiva korven, klipp svålen av fläsket. Skala och finstrimla ingefäran. Stek korv och fläsk på dryg medelvärme tillsammans med ingefäran.

3
Koka upp buljongen och lägg i nudlarna. Låt sjuda 3–4 minuter. Sockerärterna får koka med sista minuten. Slå bort buljongen genom durkslag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top