Ingrid Maries flan med nötter

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 125 g mandelmassa riven 0.5 dl vaniljvisp 6 st ingrid marie äpplen Garnering: 1 st gelatinblad 1 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 125 g mandelmassa riven
  • 0.5 dl vaniljvisp
  • 6 st ingrid marie äpplen

Garnering:

1 st gelatinblad
1 dl portvin
1 dl pekannötter

Gör så här

1
Rulla ut degen på papper på en plåt. Stjälp en så stor tallrik som får plats över degen och sporra runt den, tag bort tallriken.

2
Blanda mandelmassa och vaniljvisp till en smet och bred ut den jämnt över smördegen. Tag kärnhuset ur äpplena med äppelpipa och klyfta äpplena tunt.

3
Lägg klyftorna i vackert mönster på vaniljmassan. Grädda kakan ca 20 minuter mitt i 200-gradig ugn.

4
Vattenlägg gelatinbladet enligt påsens beskrivning, låt rinna av. Mikra portvinet varmt, ca 30 sekunder på högsta effekt och rör i gelatinet tills det smält. Låt blandningen kallna till halv-stelt gelé och skeda det över kakan så jämnt som möjligt. Ställ kakan kallt, eventuell över en natt, att stelna. Garnera med nötkärnor före servering, gärna med pösvispad vaniljvisp som tillbehör.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top