Inkokt lax i bit

Du behöver 600 g lax skinn- och benfri i bit Lag: 1 st gul lök 1 st röd lök 1 st morot 8 dl vatten...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 600 g lax skinn- och benfri i bit

Lag:

1 st gul lök
1 st röd lök
1 st morot
8 dl vatten
0.5 dl salt
2.5 dl socker
1 dl ättika 12 %
1 dl vitvinsvinäger
2 st lagerblad
10 st svartpepparkorn
5 st vitpepparkorn

Till servering:

löjrom och snabbinlagd gurka och rädisor

Gör så här

1
1. Värm ugnen till 150 grader. Skala lökarna, halvera dem och skär i klyftor. Skala och skiva moroten. Lägg dem i en kastrull med resten av ingredienserna till lagen och koka upp. Låt koka ihop i 5 minuter.

2
2. Lägg laxen i en form med höga kanter och häll över lag så att det täcker. Ställ in formen i ugnen i cirka 15–20

3
minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 48 grader.

4
3. Låt svalna i lagen och ställ i kyl i minst ett par timmar, men gärna över natten.


Kommentar:
Laxen är perfekt bjudmat, eftersom den görs färdig dagen innan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top