Inkokt lax i portionsbitar

Du behöver Lag 2 st bananschalottenlökar skalade, skivade 5 st stjälkar i bitar 1 st morot skalad, skivad 12 st vitpepparkorn 2 dl inläggningsättika 6...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

Lag

2 st bananschalottenlökar skalade, skivade
5 st stjälkar i bitar
1 st morot skalad, skivad
12 st vitpepparkorn
2 dl inläggningsättika 6 %
3 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
800 g laxfilé (700 utan skinn)

Gör så här

1
Koka upp lagen och låt koka i 5 minuter. Låt svalna till fingervarm.

2
Sätt ugnen på strax under 100 grader. Dela skinnfri lax i bitar om 40–50 gram per bit. Lägg bitarna tätt i en ugnsform. Häll lagen över så att den täcker. Om lagen inte täcker så gör mer lag eller fyll på med lite vatten.

3
Tillaga laxen sakta i ugnen med ett bakplåtspapper över i cirka 30 minuter. Fisken ska få en innertemperatur på 43 grader, använd termometer. Ta ut ur ugnen och kyl genom att sätta formen i en större form med kallt vatten i.

4
Förvara laxen i lagen i kylen tills det är dags för servering. Ta upp laxen med hålslev, låt rinna av och lägg upp den på ett fat. Dekorera med dillvippor och servera med örtsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top