Inkokta päron med saltkola

Du behöver 4 st päron hårda 0.5 l vatten 3 dl strösocker 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften 1 dl vitt vin...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st päron hårda
  • 0.5 l vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st kanelstång
  • 2 st lagerblad

Granité

200 g svarta vinbär
3.5 msk strösocker
1 st burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
3.5 msk mjölk
1 tsk kardemumma malen
flingsalt

Gör så här

1
Skala päronen. Koka upp vatten, socker, vin, citron, kanel och lagerblad. Tillsätt päronen och sjud dem mjuka i cirka 20–30 minuter, tiden beror på sort och storlek. Låt päronen svalna i lagen och kärna sedan ur dem.

2
Granité: Koka upp bären med sockret. Sila av saften. Frys sedan in saften i en vid form, och skrapa med en gaffel så att det blir iskristaller. Detta görs precis före servering.

3
Kolasås: Blanda karamelliserad mjölk, 3 msk mjölk och kardemumma. Späd eventuellt med mera mjölk. Smaka av med flingsalt.

4
Servera päronen med kolasås och granité.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top