Ispinnar med bär och mynta

Du behöver 1 dl flädersaft koncentrerad 1 dl vatten 1.5 dl frysta bär t ex blåbär och björnbär färsk mynta Gör så här 1 Varva...

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl flädersaft koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl frysta bär t ex blåbär och björnbär
  • färsk mynta

Gör så här

1
Varva frysta bär med lite myntablad i 4 glasspinneformar. Blanda vattnet med saften och fyll upp till en halv centimeter nedanför kanten på formarna.

2
Stick i pinnar eller avklippta pappsugrör att hålla i (bären brukar hålla pinnarna på plats även om glassen inte är fryst än), och ställ formarna i frysen i ett par timmar. Doppa formarna hastigt i ljummet vatten för att lossa isglassen.


Kommentar:
Variera pinnarna genom att använda andra sorters bär och saft. Eller varför inte prova att sticka ner en vuxenpinne med gurkskivor, lime och citronsaft i sommardrinken istället för is?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top