Italiensk fiskgryta med hela tomater

Du behöver 125 g rotselleri 150 g squash 4 dl kokande vatten 1 tärning fiskbuljong 1 st burk hela tomater 1 pkt torskfilé (400 g)...


2 portioner

Du behöver

  • 125 g rotselleri
  • 150 g squash
  • 4 dl kokande vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 pkt torskfilé (400 g)
  • salt rivet citronskal
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • basilika

Gör så här

1
Skala rotsellerin och skär den i små skivor. Skär squash i slattar. Lägg bådadera i en kastrull och häll på kokande vatten. Tillsätt buljong och koka upp.

2
Tillsätt tomater med sitt spad, samt fisken skuren i kuber. Koka upp, och sjud tills fisken är genomkokt, cirka 8 minuter. Smaka av med salt och citronskal.

3
Servera grytan med en klick creme fraiche på varje portion. Garnera med basilikablad. Ris eller potatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top