Jättemaränger med vinbärssmak

Du behöver 4 äggvitor 2 1/2 dl (225 g) strösocker 1 msk koncentrerad svartvinbärssaft 2-3 droppar röd hushållsfärg Gör så här 1 Värm ugnen till...

Tillagningstid: 15 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl (225 g) strösocker
  • 1 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2-3 droppar röd hushållsfärg

Gör så här

1
Värm ugnen till 100 grader.

2
Elvispa vitor till fasta toppar (viktigt med helt ren skål och visp). Vispa i hälften av sockret mastskedsvis. Vänd i resten försiktigt med stor sked.

3
Blanda saft och färg, vik in blandningen i marängsmeten till ojämna stråk med några få, stora tag.

4
Matskedsklicka 12-15 bollar väl åtskiljs på plåtpapper. Grädda i ugnens nedre del 2 1/2 -3 timmar tills marängenr är fjäderlätta och genomtorra, och lätt lossas från pappret. Låt svalna. Förvara torrt, i rumstemperatur. Håller minst en vecka.


Kommentar:
Observera att gräddningen tar cirka 3 timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top