Du behöver
- 4 äggvitor
- 2 1/2 dl (225 g) strösocker
- 1 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 2-3 droppar röd hushållsfärg
Gör så här
1
Värm ugnen till 100 grader.
2
Elvispa vitor till fasta toppar (viktigt med helt ren skål och visp). Vispa i hälften av sockret mastskedsvis. Vänd i resten försiktigt med stor sked.
3
Blanda saft och färg, vik in blandningen i marängsmeten till ojämna stråk med några få, stora tag.
4
Matskedsklicka 12-15 bollar väl åtskiljs på plåtpapper. Grädda i ugnens nedre del 2 1/2 -3 timmar tills marängenr är fjäderlätta och genomtorra, och lätt lossas från pappret. Låt svalna. Förvara torrt, i rumstemperatur. Håller minst en vecka.
Observera att gräddningen tar cirka 3 timmar.