Janssons frestelse på klassiskt vis

Du behöver 1 st gul lök skivad smör 9 st potatis skalade 13.5 st ansjovisfiléer 2 msk ansjovisspad 2.5 dl vispgrädde 1 msk ströbröd Gör...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök skivad
  • smör
  • 9 st potatis skalade
  • 13.5 st ansjovisfiléer
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

Fräs löken mjuk i smör utan att bryna den. Strimla potatisen grovt i matberedare. Varva potatis, lök och ansjovis­filéer i en smord form. Häll på spad och grädde, strö över ströbröd. Grädda i ugnen i 225 grader i cirka 45 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top