Jitterbuggar med hallonsmak

Du behöver 0.14 st mördeg 1 st äggvita 1 dl strösocker 1 msk koncentrerad hallonsaft hushållsfärg ev några droppar röd Gör så här 1 Kalva...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 0.14 st mördeg
  • 1 st äggvita
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk koncentrerad hallonsaft
  • hushållsfärg ev några droppar röd

Gör så här

1
Kalva ut mördegen till en 30 x 15 centimeter stor rektangel, det går lättast att göra mellan två bakplåts-papper. Dra bort det översta papperet.

2
Vispa äggvitan hårt i en bunke. Tillsätt sockret och vispa till en vit, blank smet. Vispa hastigt ner koncentrerad hallonsaft och eventuellt några droppar hushållsfärg.

3
Bred ut hälften av smeten på mördegen och rulla försiktigt ihop till en rulle från långsida till långsida. Det brukar gå lättast om man tar lite hjälp av det undre papperet som stöd i början.

4
Lägg i frysen i cirka 30 minuter.

5
Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut rullen och ta bort papperet. Skär cirka 1 1/2 centimeter tjocka skivor av degen med en riktigt vass kniv, lägg ut på bakplåtspappersklädd plåt.

6
Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter tills de börjar få ytterst lite färg. Dra försiktigt över bakplåtspapperet på galler och låt kakorna kallna.


Kommentar:
Tid 30 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top