Läsar-recept

Jojobullar med glasyr och strössel

Du behöver 175 g smör 1.25 dl socker vaniljsocker 2 dl kall mjölk 1 st äggula 8 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 1 dl florsocker...

Tillagningstid: 60 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 175 g smör
  • 1.25 dl socker
  • vaniljsocker
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 st äggula
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl florsocker siktat
  • 1.5 tsk vatten
  • karamellfärg några droppar gul
  • 3 msk strössel karamell

Gör så här

1
Vispa smör och socker poröst. Blanda i mjölken och de andra ingredienserna och vispa till en fast deg som inte kladdar.

2
Kavla ut till en stor kaka, 1 ½ centimeter tjock. Ha ett dricksglas, cirka 5 centimeter i diameter, som mått. Ta ut runda kakor.

3
Lägg rundlarna på bakplåtspapper på en plåt och låt vila 30 minuter under bakduk. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Bullarna ska vara ganska ljusa i färgen.

4
Låt svalna.

5
Blanda florsocker med vatten till en glasyrsmet. Färga med karamellfärg och lägg glasyr på bullarna. Strö på strössel innan glasyren stelnat.

6
Bullarna kan frysas utan glasyr.


Kommentar:
Läsarrecept: Marianne Björklund, Borlänge

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top