Du behöver
- 175 g smör
- 1.25 dl socker
- vaniljsocker
- 2 dl kall mjölk
- 1 st äggula
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 dl florsocker siktat
- 1.5 tsk vatten
- karamellfärg några droppar gul
- 3 msk strössel karamell
Gör så här
1
Vispa smör och socker poröst. Blanda i mjölken och de andra ingredienserna och vispa till en fast deg som inte kladdar.
2
Kavla ut till en stor kaka, 1 ½ centimeter tjock. Ha ett dricksglas, cirka 5 centimeter i diameter, som mått. Ta ut runda kakor.
3
Lägg rundlarna på bakplåtspapper på en plåt och låt vila 30 minuter under bakduk. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen i 8–10 minuter. Bullarna ska vara ganska ljusa i färgen.
4
Låt svalna.
5
Blanda florsocker med vatten till en glasyrsmet. Färga med karamellfärg och lägg glasyr på bullarna. Strö på strössel innan glasyren stelnat.
6
Bullarna kan frysas utan glasyr.
Läsarrecept: Marianne Björklund, Borlänge