Jordärtskockor med hummus

Du behöver 8–12 smålökar 1 kg stora jordärtskockor 4 msk (citron)olivolja svartpeppar flingsalt 2 dl färdig hummus 1 röd chilifrukt 1 stånd (roman)sallad 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8–12 smålökar
  • 1 kg stora jordärtskockor
  • 4 msk (citron)olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 2 dl färdig hummus
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 stånd (roman)sallad
  • 1 burk (200 g) ätfärdiga stora vita bönor
  • 1 orange paprika

Gör så här

1
Skala lökarna. Skala skockorna med potatisskalare. Lägg båda sorter i ugnsform och häll på olja. Fördela oljan runt med händerna. Vrid över peppar, nyp över fingersalt. Ställ i 225 grader varm ugn 20 minuter, vänd om efter halva tiden.

2
Smaksätt hummusen med mera salt och peppar. Skiva chilifrukten tunt, peta bort kärnor. Finhacka hälften av ringarna, vänd ner både hack och ringar i såsen.

3
Skölj, skaka av och bryt isär salladen, skölj bönorna i sil och grovtärna urtagen paprika. Blanda.


Kommentar:
Kcal 468, Fett 18 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 23 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top