Jordärtskockscappuccino med parmesan

Du behöver 400 g jordärtskockor 0.5 st gul lök skivad 1 msk smör 3 dl vatten 1 msk kycklingfond konc på flaska 1 dl mjölk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g jordärtskockor
  • 0.5 st gul lök skivad
  • 1 msk smör
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc på flaska
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • gräslök finskuren
  • parmesanost färskriven

Gör så här

1
Skala jordärtskockorna och dela dem grovt.

2
Fräs dem tillsammans med löken i smöret. Häll på vatten, fond, mjölk och grädde. Koka 15 minuter till skockorna är mjuka.

3
Mixa till en skummig soppa, smaka av med salt och peppar. Servera i skålar, koppar eller muggar. Toppa med gräslök och permesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top