Jordgubbskaka med vispad grädde

Du behöver 150 g smör rumsvarmt 1.5 dl strösocker 1 st ägg 0.5 st apelsin rivet skal och saft 1.5 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl...

Tillagningstid: 90 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0.5 st apelsin rivet skal och saft
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl crème fraîche
3 st ägg
1 dl strösocker
jordgubbar skivade

Till formen

smör
ströbröd

Tillbehör

1 msk florsocker
Vispad grädde
jordgubbar extra

Gör så här

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Rör ner apelsinsaften, mjölsorterna och bakpulvret. Smörj en ugnssäker form (24 centimeter i diameter). Bred ut smeten i formen. Grädda längst ner i 200 graders ugnsvärme cirka 12 minuter. Blanda creme fraiche med äggen, sockret och apelsinskalet. Ta ut kakan och täck med kräm och jordgubbar. Grädda vidare i 40–50 minuter. Låt kakan kallna. Strö över florsocker och bjud grädde och jordgubbar till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top