Jordgubbstårta med mandelmaräng

Du behöver 3 st äggulor 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 msk mjölk 0.5 dl smör (55 g) 2.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver...

Tillagningstid: 35 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk mjölk
  • 0.5 dl smör (55 g)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Marängtäcke

3 st äggvitor
1.5 dl strösocker
sötmandel eller hasselnötter, hackade

Fyllning

3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar skivade

Gör så här

1
Bottnar Sätt ugnen på 175 grader.

2
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölken, smöret och sist mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i en långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper.

3
Marängtäcke

4
Vispa vitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner sockret. Bred marängen över smeten och strö över hackad mandel eller nötter. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 minuter.

5
Dela kakan på mitten när den kallnat och lägg ihop bottnarna med vispad grädde och skivade jordgubbar mellan. Njut!


Kommentar:
Lena Svensson i Broby, har skickat in receptet på tårtan till Icakurirens stora sommartårttävling 2012.
Tid 35 minuter + tid att kallna

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top