Läsar-recept

Jordnötskakor med sötma och sälta

Du behöver 50 g smör rumsvarmt 0.5 dl rapsolja 0.5 dl vatten 1 dl potatismjöl 1 dl florsocker 2 dl vetemjöl 1 dl jordnötter rostade,...

Tillagningstid: 25 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 50 g smör rumsvarmt
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl jordnötter rostade, salta

Gör så här

1
Vispa smöret med elvisp tillsammans med olja och vatten.

2
Rör ihop med potatismjöl, florsocker och vetemjöl. Hacka nötterna och blanda i dem med.

3
Klicka ut kakorna (en rågad halv matsked) på bakplåtspapper på en plåt. Platta ut till ½ centimeters tjocklek.

4
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 11–12 minuter eller tills kakorna fått fin färg.


Kommentar:
Läsarrecept: Birgitta Forsgård, Skövde

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top