Julsallad med valnötter och ädelost

Du behöver 1 st rossisallad litet huvud 1 st rödkål litet huvud 6 st grönkål späda blad 1 st broccoli 1 st schalottenlök 3 st...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st rossisallad litet huvud
  • 1 st rödkål litet huvud
  • 6 st grönkål späda blad
  • 1 st broccoli
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st apelsiner
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 0.5 dl rapsolja kallpressad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • havssalt och svartpeppar från kvarn
  • 140 g ädelost

Gör så här

1
Skölj och plocka salladen och kålen i små bitar och buketter. Blanchera grönkålen och broccolin, kyl ner i isvatten och låt rinna av.

2
Skala och skiva schalottenlöken. Skala apelsinerna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med hjälp av en liten kniv. Rosta fröna och nötterna i ugn eller i en torr varm stekpanna.

3
Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner alla ingredienser utom osten. Smula över osten vid servering.


Kommentar:
Denna fräscha julsallad kan serveras som förrätt med bröd och smör, eller på julbordet till julskinka, kalkon, revbensspjäll och köttbullar. Salladen går enkelt att komplettera med kall potatis och korv i tärningar till en matsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top