Etkifta – köttbullar i tomatsås

Du behöver 200 g köttbullar (kyckling)köttbullar Sås: 1 msk olja 1 st lök hackad gul 1 st burk finkrossade tomater (400 g) 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g köttbullar (kyckling)köttbullar

Sås:

1 msk olja
1 st lök hackad gul
1 st burk finkrossade tomater (400 g)
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk strösocker
1 tsk oregano torkad
1 tsk rosmarin torkad
1.5 dl grönsaksbuljong

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs löken glansigt mjuk.

2
Häll i tomatkrosset, krydda och tillsätt buljongen. Koka upp och låt såsen koka 5 minuter. Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda varma.

3
Servera med potatis eller ris och ärter.


Kommentar:
Etkifta är en egyptisk specialitet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top