Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Körsbärskaka med frysta bär
Foto: Patrik Cederman

Körsbärskaka med frysta bär

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (6)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

12 bitar

Tillagningstid: 40 min.

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 120 g (2 dl) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • ca 175 g frysta kärnfria körsbär
  • florsocker till garnering

Gör så här

  • Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, låt svalna. Smörj och bröa kant och botten på en 1 1/2-liter form med (låg) löstagbar kant.
  • Blanda alla ingredienser utom bär och florsocker i en bunke.
  • Rör snabbt smeten slät med slev,
  • och häll i formen. Fördela de fortfarande frysta bären ovanpå.
  • Grädda kakan på galler i ugnens nedre del cirka 25 minuter, tills
  • kakan synligt släpper formens kanter. Lossa formkanten och låt kakan svalna lite. Servera den
  • florsockerpudrad, gärna med en stadig klick fet yoghurt.

Kommentarer

Tips! Äntligen har jag hittat frysta körsbär (Garant), men frysta bär av valfri sort kan användas. Frysta bär passar bäst i den här utomordentligt lättbakade kakan, som inte ska elvispas.

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: