Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Köttbullar i tomatsås
Foto: Björn Tesch

Köttbullar i tomatsås

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

8 portioner

  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 300 g blandfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg
  • 3 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i
  • Tomatsås:
  • 1 1/2dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vatten

Gör så här

  • Hacka löken fint eller riv den.
  • Blanda ströbrödet med grädden och låt stå i 5 minuter och svälla.
  • Blanda det blöta ströbrödet med köttfärs, lök, pressad vitlök, kryddnejlika, oregano, ägg, salt och peppar.
  • Rulla till små fina köttbullar.
  • Stek bullarna i olja tills de fått färg runt om.
  • Tomatsås:
  • Häll vinet i en kastrull.
  • Koka upp och tillsätt tomater, lök, pressad vitlök, paprikakrydda, lagerblad och vatten, låt småkoka under lock i cirka 30 minuter.
  • Lägg i köttbullarna de sista fem minuterna. Servera köttbullarna varma i tomatsåsen.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: