Käsekuche mit kirschen – tysk ostkaka

Du behöver 20 g mandel skalad och malen 120 g vetemjöl (2 dl) 100 g smör 0.5 dl strösocker 1 st äggula 1 krm salt...

Tillagningstid: 90 minuter
14 portioner

Du behöver

  • 20 g mandel skalad och malen
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 1 krm salt
  • 500 g kvarg eller färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 210 g florsocker (3 1/2)
  • 3 st äggulor
  • 45 g vetemjöl (3/4 dl)
  • 3 st limefrukt det yttersta finrivna skalet
  • 4 st äggvitor
  • 175 g körsbär frysta, urkärnade körsbär
  • 25 g florsocker (2–3 msk)

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Kläm fast bakplåtspapper över bottnen på rund form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant.

2
Botten: Blanda ingredienserna till kakbottnen i matberedare med kakmixerbladet av plast i.

3
Tryck ut degen på bottnen och 5 centimeter upp på formens kant med knuten hand. Stötta degkanterna med flerdubbelvikt aluminiumfolie, pricka bottnen och grädda 10 minuter i ugnens ned­re del. Ta ut, dra bort folien och låt bottnen svalna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

4
Fyllning: Rör med slev samman kvarg, creme fraiche, florsocker och äggulor. Strö över lite av mjölet i sänder, blanda i det, liksom limeskalet. Rör smeten jämn. Vispa äggvitorna fasta med rena redskap och vänd ner i smeten. Fördela smeten i kakbottnen. Peta ner bären i fyllningen med ett finger, under ytan ska de.

5
Grädda i ugnens nedre del cirka 40 minuter, tills smeten stelnat i mitten. Ta ut och låt svalna. Förvaras i kyl. Sikta florsocker över precis före servering

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top