Du behöver
- 20 g mandel skalad och malen
- 120 g vetemjöl (2 dl)
- 100 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 1 st äggula
- 1 krm salt
- 500 g kvarg eller färskost
- 2 dl crème fraîche
- 210 g florsocker (3 1/2)
- 3 st äggulor
- 45 g vetemjöl (3/4 dl)
- 3 st limefrukt det yttersta finrivna skalet
- 4 st äggvitor
- 175 g körsbär frysta, urkärnade körsbär
- 25 g florsocker (2–3 msk)
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Kläm fast bakplåtspapper över bottnen på rund form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant.
2
Botten: Blanda ingredienserna till kakbottnen i matberedare med kakmixerbladet av plast i.
3
Tryck ut degen på bottnen och 5 centimeter upp på formens kant med knuten hand. Stötta degkanterna med flerdubbelvikt aluminiumfolie, pricka bottnen och grädda 10 minuter i ugnens nedre del. Ta ut, dra bort folien och låt bottnen svalna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
4
Fyllning: Rör med slev samman kvarg, creme fraiche, florsocker och äggulor. Strö över lite av mjölet i sänder, blanda i det, liksom limeskalet. Rör smeten jämn. Vispa äggvitorna fasta med rena redskap och vänd ner i smeten. Fördela smeten i kakbottnen. Peta ner bären i fyllningen med ett finger, under ytan ska de.
5
Grädda i ugnens nedre del cirka 40 minuter, tills smeten stelnat i mitten. Ta ut och låt svalna. Förvaras i kyl. Sikta florsocker över precis före servering