Du behöver
- 2 portioner:
- 4 dl (ca 350 g) fintärnad kålrot
- 1 dl (ca 75 g) fintärnad rotselleri
- 1 msk smör
- 3/4 tsk kummin
- 2 krm salt
- 1/2 dl vatten
- 2 tsk vinäger
- 1 äpple
- 400 g blodpudding
Gör så här
1
1. Fräs kålrots- och selleritärningar 3-5 minuter i smör i en kastrull. Rör om under tiden. Tillsätt kummin, salt och vatten. Lägg omedelbart på lock och skruva ned värmen. Änga rotsakerna mjuka 8-12 minuter tills vätskan nästan ångat bort. Smaka av med vinäger.
2
2. Skär under tiden blodpuddingen i skivor. Värm i stekpanna, ugn eller mikro.
3
3. Riv äpple. Lägg upp blodpuddingen på kålrotssalladen och toppa med äpple. Servera kokt potatis till.
Servera med kokt potatis