Kålrotssallad till blodpudding

Du behöver 2 portioner: 4 dl (ca 350 g) fintärnad kålrot 1 dl (ca 75 g) fintärnad rotselleri 1 msk smör 3/4 tsk kummin 2...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 portioner:
  • 4 dl (ca 350 g) fintärnad kålrot
  • 1 dl (ca 75 g) fintärnad rotselleri
  • 1 msk smör
  • 3/4 tsk kummin
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl vatten
  • 2 tsk vinäger
  • 1 äpple
  • 400 g blodpudding

Gör så här

1
1. Fräs kålrots- och selleritärningar 3-5 minuter i smör i en kastrull. Rör om under tiden. Tillsätt kummin, salt och vatten. Lägg omedelbart på lock och skruva ned värmen. Änga rotsakerna mjuka 8-12 minuter tills vätskan nästan ångat bort. Smaka av med vinäger.

2
2. Skär under tiden blodpuddingen i skivor. Värm i stekpanna, ugn eller mikro.

3
3. Riv äpple. Lägg upp blodpuddingen på kålrotssalladen och toppa med äpple. Servera kokt potatis till.


Kommentar:
Servera med kokt potatis

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top