Köksomelett med pasta och salami

Du behöver 1 rödlök 4 kokta potatisar 2 paprikor 3 msk olivolja 4-6 dl kokt pasta salt, peppar 8 ägg 1 dl mjölk 2 dl...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 rödlök
  • 4 kokta potatisar
  • 2 paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 4-6 dl kokt pasta
  • salt, peppar
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • 10–12 tunna salamiskivor
  • basilikablad
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Skala och skiva potatisen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

2
Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen och fräs cirka 5 minuter. Blanda i paprikan och fräs cirka 3 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Blanda i pastan. Salta och peppra.

3
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt till en slät smet.

4
Hetta upp smöret i en stor stekpanna med ugnståligt handtag. Häll i äggsmeten och toppa med fyllningen. Stek ome­letten på svag värme cirka 5 minuter. Sätt in stekpannan i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter eller tills äggsmeten stannat.

5
Toppa med salamiskivor och basilikablad. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top