Kalkonspett med ugnsbakade grönsaker

Du behöver 550 g kalkonfilé Marinad: 1 dl japansk soja 4 msk flytande honung 3 cm färsk ingefära riven 3 msk färsk koriander finhackad Ugnsrostade...


4 portioner

Du behöver

  • 550 g kalkonfilé

Marinad:

1 dl japansk soja
4 msk flytande honung
3 cm färsk ingefära riven
3 msk färsk koriander finhackad

Ugnsrostade grönsaker:

2 msk olivolja
2 st lökar röda
2 st gula lökar
1 st röd paprika
1 st paprika orange
4 st morötter
3 msk timjan färsk hackad
1 tsk salt
1 st vitlöksklyfta finhackad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Tärna kalkonen i cirka 2 centimeter stora kuber, trä upp dem på 4 rejäla träspett. Vi använde oss av ätpinnar. Blanda ingredienserna till marinaden ordentligt. Bryn spetten i olja i stekpanna och pensla ett par gånger med sojasås. Lägg dem åt sidan. Skala och skär löken i kvartar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och strimla morötterna. Häll olivoljan i en långpanna och lägg alla grönsakerna i långpannan, strö över timjan, salt och den finhackade vitlöksklyftan. Ugnsbaka grönsakerna i 50-60 minuter. När det återstår cirka 10 minuter, lägg spetten i ett hörn av långpannan och grilla resterande tid. Pensla spetten med marinaden ett par gånger under tiden. OBS! Grillspett eller ätpinnar av trä ska läggas i blöt några timmar innan de används, så att de inte börjar brinna.


Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top