Kalkonspett New England

Du behöver ca 400 g kalkonfilé Marinad: 2 tsk gurkmeja 1 tsk curry 1 tsk mald spiskummin 1 tsk sambal 1 tsk rivet citronskal 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 400 g kalkonfilé
  • Marinad:
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk sambal
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 4 msk koncentrerad kokosmjölk

Gör så här

1
Skiva kalkonfilén på längden och dela skivorna i tu längs med. Vecka dem på grillspett och lägg spetten i ett fat.

2
Rör samman ingredienserna till marinaden och häll den över spetten. Låt dra 5 minuter. Låt spetten droppa av något innan de läggs på grillen.

3
Grilla cirka 1 minut på varje sida och lägg upp spetten på tallrik tills alla spetten är färdiga. Stick ner dem i en halv färsk ananas och bjud skivad färsk ananas till.


Kommentar:
Kalkonspett New England som på restaurangen Eclectic Grille i Providence. Tillbehör: grillad rösti (frysvara), med crème fraîche och rädisstrimlor.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top