Du behöver
- ca 400 g kalkonfilé
- Marinad:
- 2 tsk gurkmeja
- 1 tsk curry
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk sambal
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 tsk salt
- 1 msk farinsocker
- 4 msk koncentrerad kokosmjölk
Gör så här
1
Skiva kalkonfilén på längden och dela skivorna i tu längs med. Vecka dem på grillspett och lägg spetten i ett fat.
2
Rör samman ingredienserna till marinaden och häll den över spetten. Låt dra 5 minuter. Låt spetten droppa av något innan de läggs på grillen.
3
Grilla cirka 1 minut på varje sida och lägg upp spetten på tallrik tills alla spetten är färdiga. Stick ner dem i en halv färsk ananas och bjud skivad färsk ananas till.
Kalkonspett New England som på restaurangen Eclectic Grille i Providence. Tillbehör: grillad rösti (frysvara), med crème fraîche och rädisstrimlor.
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept klicka på länkarna nedan.