Kall nyponsoppa med grädde, mandel och mynta

Du behöver 150 g nypon torkade 15 dl vatten 1.5 dl strösocker 2 msk potatismjöl Tillbehör: 2 dl vispgrädde vispad 50 g mandelflis färska myntablad...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g nypon torkade
  • 15 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Tillbehör:

2 dl vispgrädde vispad
50 g mandelflis
färska myntablad

Gör så här

1
Stöt nyponen i en mortel eller hacka dem i en matberedare. Koka upp vatten och lägg i nyponen. Koka i cirka 10 minuter. Sila över i en annan kastrull. Koka upp och tillsätt socker. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna.

2
Servera soppan kall med grädde, mandelflis och myntablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top