Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Kalljästa lussekatter
Foto: Kent Jardhammar

Kalljästa lussekatter

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (43)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

20 stycken

  • 10-15 g jäst
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 påse saffran
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl honung
  • 2 1/2 dl mjölk (gärna direkt från kylen)
  • ca 8 dl vetemjöl + mjöl till knådning
  • och utbak
  • Till pynt:
  • ägg till pensling
  • pärlsocker
  • ca 50 skållade och skalade mandlar

Gör så här

  • Smula jästen i det mjuka smöret och rör om. Fortsätt med resten av ingredienserna. Arbeta till en smidig deg. Utan jäsning, forma lussekatter som du vill ha dem. Låt jäsa under bakduk på bakplåtspappersklädd plåt. Bröden ska jäsa till dubbel storlek, det tar ungefär 2 timmar. Men det kan också ta längre tid. Under tiden blandar sig brödets smaker till angenämt resultat. Pensla bröden och garnera med pärlsocker och mandel. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.
 

Kommentarer

 

# 01 Gjorde jag fel?

Efter att ha jäst i 4timmar (alltså dubbla tiden) körde jag in lussebullarna i ugnen. Storleken var inte i närheten av dubbla storleken utan i mesta fall ggr 1,5. In i ugnen...efter sex minuter var bullarna övergräddade o torra :(

2013-12-13, 10:00 | Ida

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: