Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 2 st vitlök klyftor
- olivolja
- blomkålshuvud (ca 800 g)
- salt
- 150 g färsk spenat
- 1 st sparris bunt
- 1 dl hasselnötter
- peppar
- 0.5 st citron
- 2 msk dill fint skuren
- 2 msk gräslök fint skuren
- 400 g lax kallrökt i skivor
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök och stek den mjuk och glansig i lite olivolja utan att den tar färg.
2
Skär blomkålen i mindre buketter och lägg dem i kastrullen, häll på lättsaltat vatten så att det täcker och koka blomkålen mjuk.
3
Skölj och torka under tiden spenaten. Ansa sparrisen och halvera den på längden om den är grov.
4
Grovhacka hasselnötterna och rosta dem gyllene i en torr, het panna. Lägg dem i en skål och torka ur pannan.
5
Häll i olivolja och stek sparrisen tills den är mjuk med tuggmotstånd. I med spenaten och fräs en stund till, tills den precis mjuknar. Krydda med salt och peppar och pressa över lite citron.
6
Häll av vattnet från blomkålen, blanda ner löken och mixa slätt. Blanda ner örterna och smaka av med lite salt.
7
Lägg upp laxskivorna på tallrikar och servera med varm puré, sparris och spenat. Toppa med lite rostade hasselnötter.