Kallvispad maräng – Grundrecept

Du behöver 100 g äggvita (ca 3 st) 1 tsk ättiksprit eller citronsaft 2 dl strösocker (180 g) Gör så här 1 Använd en väl...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 100 g äggvita (ca 3 st)
  • 1 tsk ättiksprit eller citronsaft
  • 2 dl strösocker (180 g)

Gör så här

1
Använd en väl rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken!

2
Separera vitor och gulor. Lättast går det att separera vita och gula med händerna som sil. Använder man det vassa skalet går gulorna lätt sönder och man vill inte ha någon gula i vitan om man ska lyckas med sin maräng.

3
Vispa upp äggvitorna med citron eller ättika till ett vitt skum. Vispa efter det i lite socker åt gången.

4
Vispa till en slät maräng. Fortsätt vispa tills alla sockerkristaller har smält. Kontrollera om det finns några sockerkristaller kvar genom att gnugga lite smet mellan fingrarna.

5
Marängen är klar och kan användas till exempelvis små maränger eller tårtbotten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top