Kalvragu med tagliatelle

Du behöver 5 st vitlöksklyftor finhackade 400 g kalvfärs finmald 2 st burkar hela tomater mixade eller mosade med en gaffel 2 st citron skalet...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 400 g kalvfärs finmald
  • 2 st burkar hela tomater mixade eller mosade med en gaffel
  • 2 st citron skalet av båda, saften av en
  • vitpeppar och salt
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 kruka timjan bladen repade
  • olivolja
  • 400 g tagliatelle till kokning
  • Parmesan riven

Gör så här

1
Fräs vitlöken i lite olivolja utan att den tar färg. Sänk värmen, tillsätt kalvfärs och bryn färdig.

2
Tillsätt tomat, citronsaft och låt puttra ihop till tjockare konsistens.

3
Smaka av med citronzest (rivet citronskal), vitpeppar, ?–1 tesked salt och socker (behövs ej om tomaterna är söta). Tillsätt timjanbladen strax före servering.

4
Servera med nykokt tagliatelle och parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top