Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Kanderad ingefära
Foto: Anders Norsell

Kanderad ingefära

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (24)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

  • 400-500 g färsk ingefära
  • 1 dl vatten
  • ca 5 dl strösocker
  • Garnering:
  • strösocker

Gör så här

  • Skala ingefäran med potatisskalare och skär den i tunna strimlor, 3-4 cm långa, snäppet större än en tändsticka. Koka strimlorna i lite vatten i cirka 30 minuter. Slå bort vattnet och låt ingefäran svalna.Häll nytt vatten i kastrullen och mät den kokta ingefäran i ett dl-mått. Tillsätt samma mängd socker som ingefära. Koka upp under omrörning. Sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig. Lägg socker på en tallrik. Häll över ingefärsbitarna och vänd runt dem så att de täcks av socker. Låt ingefäran lufttorka utbredd på papper. Lägg den sedan i en burk med tättslutande lock.

Passar till

Vaniljhjärtan
Pärlsockerstjärnor
Vit chokladtryffel
Lingonpepparkaka
Vit ischoklad med mandel
 

Kommentarer

 

# 01 gott

Det var gott men blev ganska starkt också..

2010-11-30, 17:03 | bagarn

# 02 mumsfillibabba

mums

2010-02-04, 16:12 | masrcus

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
 
 
 

Annons: