Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 80 g smält smör eller margarin
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk kanel malen
- 1 dl pärlsocker
Gör så här
1
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta avsvalnade smöret.
2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Baka ut degen till två längder, cirka 4 centimeter breda. Pensla vatten på översidan och vänd längderna i en blandning av kanel och pärlsocker.
3
Lägg längderna på papprad plåt. Grädda i ugnen i 200 grader tills de fått fin färg, cirka 10 minuter. Ta ut plåten och skär sneda bitar till kakor. Sära på bitarna och rosta dem i ugnens eftervärme, med luckan lite på glänt, i cirka 10 minuter. Förvara kakorna torrt och servera dem till en kopp kaffe.
Läsarrecept från Siv Eriksson, Harbo.