Kantarellpasta med mascarpone

Du behöver 3 st schalottenlökar 1 st vitlöksklyfta stor 8 dl kantareller rensade smör till stekning 1 tsk hackad färsk rosmarin 1 dl vitt vin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 8 dl kantareller rensade
  • smör till stekning
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl vitt vin torrt
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1.5 msk kantarellfond
  • 350 g pasta t ex tagliatelle
  • salt och svartpeppar
  • parmesanost färskriven

Gör så här

1
1 Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i lite smör på me- delvärme i en panna tills all vätska kokat in.

2
2 Höj värmen och lägg i en klick smör, lök, vitlök och rosmarin. Fräs tills det har fått lite färg. Häll på vinet och låt det koka in.

3
3 Tillsätt grädde, mascarponeost och fond. Låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
4 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, tillsätt genast i svampen. Vänd runt väl. Servera med parmesanost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 546, Fett 22 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top