Kaprisbiffar med vete och paprika

Du behöver 2 dl matvete 2 röda paprikor, tärnad 15 cm purjolök, strimlad 2 msk olivolja 1 1/2 msk rödvinsvinäger salt och nymalen svartpeppar 500...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl matvete
  • 2 röda paprikor, tärnad
  • 15 cm purjolök, strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 msk kapris
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja till stekning

Gör så här

1
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen och låt rinna av i ett durkslag.

2
Fräs paprika och purjolök ett par minuter i olivoljan, blanda i vetet och skvätt över lite vinäger. Smaka av med salt och peppar.

3
Arbeta ihop färs, ägg, lök, kapris, salt och peppar. Forma biffar och stek dem i smör och olja 3–4 minuter på varje sida.

4
Servera med veteblandningen och en klick smetana.


Kommentar:
Till servering: smetana (eller creme fraiche)
Näringsvärde: kcal 516, fett 24 g, kolhydrater 36 g, fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top