Du behöver
- 2 dl matvete
- 2 röda paprikor, tärnad
- 15 cm purjolök, strimlad
- 2 msk olivolja
- 1 1/2 msk rödvinsvinäger
- salt och nymalen svartpeppar
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 gul lök, hackad
- 3 msk kapris
- 1/2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja till stekning
Gör så här
1
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen och låt rinna av i ett durkslag.
2
Fräs paprika och purjolök ett par minuter i olivoljan, blanda i vetet och skvätt över lite vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3
Arbeta ihop färs, ägg, lök, kapris, salt och peppar. Forma biffar och stek dem i smör och olja 3–4 minuter på varje sida.
4
Servera med veteblandningen och en klick smetana.
Till servering: smetana (eller creme fraiche)
Näringsvärde: kcal 516, fett 24 g, kolhydrater 36 g, fibrer 8 g