Du behöver
- 500 g laxfilé färsk
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk socker
- 2 st avokado
- 1 st gurka
- 200 g risnudlar
Till servering
gari wasabi och japansk soja efter smak
Gör så här
1
Befria laxen från skinn och dela den i fyra bitar. Blanda flingsalt och socker och klappa in på båda sidor.
2
Skiva avokadon. Klyv, kärna ur och strimla gurkan fint med potatisskalare eller osthyvel.
3
Koka upp rejält med väl saltat vatten i en stor kastrull. När det kokar, hetta upp lite olja i en stekpanna.
4
Släpp ner nudlarna i det kokande vattnet, lägg laxen i den heta pannan och sänk värmen – laxen blir nämligen klar på samma tid som nudlarna, cirka två minuter (om du gillar lax med en halvrå kärna). Servera laxen med nudlar och tillbehör.
Näringsvärde: Kcal 558, Fett 23 g, Kolhydrater 51 g, Fibrer 5 g