Katrinplommonmuffins med apelsinsmak

Du behöver 2.5 dl strösocker 1 dl flytande margarin (100 g smält) 2 st ägg 2.5 dl mjölk 1 st apelsin rivet skal av 5...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin (100 g smält)
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st apelsin rivet skal av
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl havrekli
  • 100 g katrinplommon mixade eller finhackade

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och margarin fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen och mjölken och vispa lite till. Rör i apelsinskalet. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem. Blanda till sist i de finfördelade katrinplommonen och klicka smeten i muffinspanna eller formar. Grädda cirka 15 minuter tills de fått en vacker gyllene färg. Ätes varma med en klick smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top