Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Key lime cheesecake med apelsin
Foto: Ulf Svensson

Key lime cheesecake med apelsin

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (10)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 15 min.

  • 1 1/2 gelatinblad
  • 8 digestivekex
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 burk (à 400 g) sötad kondenserad mjölk
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • Topping
  • 2 apelsiner
  • ev färsk mynta

Gör så här

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Krossa kexen till smulor och blanda med kanel.
  • Fördela smulorna i fyra lite större eller åtta mindre glas.
  • Vispa grädden i en bunke. Vispa ner kondenserad mjölk och lime-skal. Smält gelatinet i limesaften i en kastrull och rör ner det i smeten.
  • Fördela smeten i glasen. Ställ kallt i minst två timmar, gärna över natten.
  • Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i små bitar. Fördela i glasen. Garnera eventuellt med mynta.

Kommentarer

Lägg till 2 timmar i kyl.

 

Kommentarer

 

# 01

På tok för söt! Nästa gång använder jag osötad kondenserad mjölk! Men den var oerhört lättlagad!

2013-03-02, 14:32 | Kicki

# 02 En favorit

Känns nytt och lyxigt, är jättegott. Enkelt att göra,. Bjöd grannarna och de fick receptet som de nu delat ut vidare till sina senaste gäster. Alla är lika förtjusta. .

2013-02-12, 12:52 | Birgitta

# 03 Var är osten?

Har ni inte glömt osten i ostkakan?

2013-01-11, 23:17 | Maggan

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: