Kikärtsbiff med mangosalsa

Du behöver 400 g kikärtor på burk 0.5 st rödlök skalad, i bitar 1 st vitlöksklyfta stor i bitar 0.5 dl slätbladig persilja 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kikärtor på burk
  • 0.5 st rödlök skalad, i bitar
  • 1 st vitlöksklyfta stor i bitar
  • 0.5 dl slätbladig persilja
  • 2 msk solrosolja (solros)olja
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk harissa eller tabasco
  • 2 msk majsena
  • 1 dl ströbröd
  • olja till stekning
  • 2 st squash mindre
  • 1 st vitlök klyfta

Mangosalsa:

1 pkt mango fryst, tinad
0.5 st rödlök i bitar
1 kruka färsk koriander delad
1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
1 st röd chilifrukt urkärnad
0.75 tsk salt

Gör så här

1
Mixa väl sköljda kik­ärtor med lök, vitlök, persilja,

2
2 msk olja, salt, kryddor och majsena i mixer. Forma åtta biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på dryg medelvärme i olja, 3 minuter på varje sida.

3
Skiva squashen på längden knappt centimetertjockt, salta och peppra och stek i varm panna till fin färg.

4
Skölj ur mixern och mixa mango, rödlök, koriander, skal och juice av lime, chili i bitar samt salt snabbt till en tjock salsa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top