Kikärtsbiffar med apelsinsallad

Du behöver 500 g kikärtor ätfärdiga 3 dl matvete (ca 210 g), kokt, eventuellt från burk 2 st vitlöksklyftor persiljestjälk 2 msk sesamolja 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kikärtor ätfärdiga
  • 3 dl matvete (ca 210 g), kokt, eventuellt från burk
  • 2 st vitlöksklyftor
  • persiljestjälk
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk spiskummin malen
  • chilifrukt (röd)
  • 0.75 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 75 g rucolasallad
  • 2 st apelsiner blonda
  • 100 g getost
  • valnötskärnor en näve
  • 1 dl olivolja
  • persiljeblad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Skölj kikärterna, låt rinna av och lägg i bunke. Skölj matvetet, låt rinna av.

2
Grovdela skalad vitlök och örtstjälkar, lägg i kikärtsbunken tillsammans med olja, kryddor, urkärnad och grovdelad chili, salt och ägg. (Stav)mixa till jämn smet och vänd sen ner matvetet. Forma till 8 biffar och lägg dem i frysen 10 minuter.

3
Skölj salladen, fördela på tallrikar. Skär skalet av apelsinerna och skär loss fruktklyftorna mellan hinnorna med vass kniv. Dela osten i mindre bitar. Lägg upp på salladen och bryt nötkärnor över.

4
(Stav)mixa dressing av olja, persiljeblad, salt och peppar, servera i liten kanna bredvid.

5
Stek de kylda biffarna 3–4 minuter på varje sida i olja i varm, ej het, stekpanna, salta och peppra under tiden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top