Du behöver
- 2 st burkar kikärter
- 4.5 st salladslökar
- 1 dl vetemjöl + ca 1 dl till panering
- 4.5 msk olivolja
- smör till stekning
- 4 st libabröd stora
- 2.5 dl turkisk yoghurt
- 1/2–1 tsk harissa
- 4 st citronklyftor
- 200 g tomater
- 87.5 g fetaost
- färska örter till garnering t ex oregano
Gör så här
1
Skölj kikärterna och låt dem rinna av i ett durkslag.
2
Ansa och skiva löken. Mixa kikärterna i en matberedare monterad med en kniv. Lägg i salladslök, tillsätt salt och strö över mjölet, mixa ihop. Häll i oljan i en stråle medan maskinen blandar.
3
Häll mjölet på ett fat. Dela
4
kikärtsmeten i 8–10 bitar (cirka 1/2 dl stora), vänd dem i mjölet och forma till bullar. Stek bullarna i smöret 2–3 minuter på varje sida.
5
Servera med varma libabröd, tillsammans med yoghurten blandad med harissa, tomater, citronklyftor och smulad fetaost. Garnera med färska örter.