Kikärtsbiffar med harissayoghurt

Du behöver 2 st burkar kikärter 4.5 st salladslökar 1 dl vetemjöl + ca 1 dl till panering 4.5 msk olivolja smör till stekning 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st burkar kikärter
  • 4.5 st salladslökar
  • 1 dl vetemjöl + ca 1 dl till panering
  • 4.5 msk olivolja
  • smör till stekning
  • 4 st libabröd stora
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1/2–1 tsk harissa
  • 4 st citronklyftor
  • 200 g tomater
  • 87.5 g fetaost
  • färska örter till garnering t ex oregano

Gör så här

1
Skölj kikärterna och låt dem rinna av i ett durkslag.

2
Ansa och skiva löken. Mixa kikärterna i en matberedare monterad med en kniv. Lägg i salladslök, tillsätt salt och strö över mjölet, mixa ihop. Häll i oljan i en stråle medan maskinen blandar.

3
Häll mjölet på ett fat. Dela

4
kikärtsmeten i 8–10 bitar (cirka 1/2 dl stora), vänd dem i mjölet och forma till bullar. Stek bullarna i smöret 2–3 minuter på varje sida.

5
Servera med varma libabröd, tillsammans med yoghurten blandad med harissa, tomater, citronklyftor och smulad fetaost. Garnera med färska örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top