Du behöver
- 1 st soppgrönsaker (ca 500 g)
- 1 st gul lök halverad och skivad
- 0.5 st chilifrukt i ringar
- 2 msk olja (solros)olja
- 5.5 st potatis mjölig sort
- 1.25 l kokande vatten
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- salt och svartpeppar
- 1 st salladslök knippa
- 1 st burk kikärter
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 4 msk tahini (sesampasta)
Gör så här
1
Skala och tunnskiva soppgrönsakerna. Fräs med lök och chili 2–3 minuter i 1 matsked het olja i en rymlig soppkastrull. Skala och skär potatisarna i slantar och lägg i kastrullen.
2
Häll över vatten, smula ner buljong och koka cirka 15 minuter tills potatisbitarna reder soppan. Mosa med potatisstöt om simmigare konsistens önskas. Salta och peppra och lägg i ringar av salladslök.
3
Skölj kikärterna, låt rinna av i sil. Fräs dem varma i resten av oljan, krydda med spiskummin och paprika. Lägg ärterna i sopptallrikarna och ringla på tahini. Ät fullkornsbröd med ost på till.
Näringsvärde: Kcal 545, fett 16 g, kolhydrater 72 g, fibrer 13 g