Kikärtstoppad soppa med mycket rotsaker

Du behöver 1 st soppgrönsaker (ca 500 g) 1 st gul lök halverad och skivad 0.5 st chilifrukt i ringar 2 msk olja (solros)olja 5.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st soppgrönsaker (ca 500 g)
  • 1 st gul lök halverad och skivad
  • 0.5 st chilifrukt i ringar
  • 2 msk olja (solros)olja
  • 5.5 st potatis mjölig sort
  • 1.25 l kokande vatten
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • salt och svartpeppar
  • 1 st salladslök knippa
  • 1 st burk kikärter
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 msk tahini (sesampasta)

Gör så här

1
Skala och tunnskiva soppgrönsakerna. Fräs med lök och chili 2–3 minuter i 1 matsked het olja i en rymlig soppkastrull. Skala och skär potatisarna i slantar och lägg i kastrullen.

2
Häll över vatten, smula ner buljong och koka cirka 15 minuter tills potatisbitarna reder soppan. Mosa med potatisstöt om simmigare konsistens önskas. Salta och peppra och lägg i ringar av salladslök.

3
Skölj kikärterna, låt rinna av i sil. Fräs dem varma i resten av oljan, krydda med spiskummin och paprika. Lägg ärterna i sopptallrikarna och ringla på tahini. Ät fullkornsbröd med ost på till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 545, fett 16 g, kolhydrater 72 g, fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top